Billigare flyttstädning – så gör du

För att få en billigare flyttstädning finns det flera saker du kan göra. Bland annat kan du ta in flera offerter på flyttstädning i Stockholm – göra delar av jobbet själv, se till att din offertförfrågan är precis och spana efter bra erbjudanden.

1 jämföra offerter på flyttstädning

2 flyttstädning i stockholm få beställ offert

3 beställ offert från städföretag

 

Gör delar själv

Vill du spara pengar kan du göra en del av jobbet själv, till exempel genom att städa det eller de rum du tycker är enklast. Kanske kan du städa vardagsrum och sovrum själv, och anlita en städfirma för köket och badrummet, som ju kan vara betydligt jobbigare att rengöra.

Tänk på att det ställs ganska höga krav på flyttstädningar. De delar du utför själv bör således städas efter konstens alla regler.

Skriv en detaljerad offertförfrågan

En välformulerad och detaljerad offertförfrågan kan indirekt ge dig billigare flyttstädning. Detta eftersom städfirmorna får enklare att bedöma uppdraget. Bättre offerter ger mer relevanta jämförelser, vilket i sin tur hjälper dig att välja det mest prisvärda erbjudandet.

Tänk till exempel på att få med följande:

 • Antalet kvadratmeter
 • Antalet rum
 • Vilken typ av bostad det är och hur många våningar
 • Om möbler finns kvar
 • Var (ort) och när (start- och slutdatum)
 • Om det finns några biytor, så som garage eller förråd och hur stora dessa är.
 • Vad du önskar ska ingå, till exempel att alla rum ska städas och att fönster och innertak behöver rengöras
 • Städmaterial
 • Om husdjur finns eller har funnits i boendet
 • Betalningsönskemål (löpande eller fast räkning)

Att få med allt är svårt, men om du har fått med punkterna ovan har städföretagen en god grund att ge offert på. När du väl har valt en städfirma kan du närmare beskriva vad du förväntar dig av dem.

 

Jämför offerterna – vad ingår?

De flesta städfirmor har fasta priser som beräknas per kvadratmeter, och vanligtvis är det allt mellan 25 – 40 kronor. Generellt är kvadratmeterpriset lägre om det är större ytor som ska rengöras. Kostnaden per kvadratmeter är givetvis viktig att jämföra, och det är något som kommer att framgå när du får offerterna.

Viktigt är dock också att se till vad som ingår, och vilka avgifter som kan tillkomma. En del firmor tar en extra kostnad för städmaterial, till exempel. En annan faktor att väga in är var städföretagen har sin bas, då en reseavgift kan behöva tas ut om de är verksamma långt borta. Att anlita ett företag som ligger nära kan alltså potentiellt ge dig billigare flyttstädning. Titta även på om faktureringsavgifter eller andra administrativa kostnader tillkommer.

Ska du ha mer än bara städning tillkommer givetvis extra kostnader. En del företag erbjuder till exempel hjälp med packning av flyttkartonger. I sådana fall bör även kostnaderna för tilläggstjänsterna jämföras.

 

1 jämföra offerter på flyttstädning

2 flyttstädning i stockholm få beställ offert

3 beställ offert från städföretag

 

 

Rut-avdraget

De flesta känner till rut-avdraget, som är en skattelättnad för hushållsnära tjänster. Den som är under 65 år och köper till exempel just flyttstädning till sin bostad eller fritidshus, kan göra ett avdrag om maximalt 25 000 kronor per år. Den som är fyllda 65 kan göra rut-avdrag på upp till 50 000 kronor om året.

Att använda avdraget innebär minimalt med arbete för dig som konsument. Vill du använda RUT kommer städfirman att fakturera dig halva kostnaden och ansöka om att få ut resten av Skatteverket.

För att få använda rut-avdraget för flyttstädning behöver följande uppfyllas:

 • Arbetet utförs i din bostad eller i ditt fritidshus. Förråd och garage räknas till bostaden.
 • Du ska ha fyllt 18 år.
 • Du måste ha betalat in tillräckligt mycket skatt under året, så att avdraget har ett underlag att kvittas mot.

Erbjudanden

Många gånger är den bästa vägen till billig flyttstädning att jämföra offerter. Det kan dock löna sig att titta på vad lokala firmor har för erbjudanden. En del företag, i synnerhet relativt oetablerade, kan erbjuda riktigt låga priser i syfte att få sina första kunder och bygga en kundbas. Detta kan det löna sig att titta efter.

 

Var vaksam på det som är för billigt

I din jakt på billig flyttstädning kanske du stöter på firmor som tycks erbjuda avsevärt lägre priser än konkurrenterna. Även om det förvisso kan vara i sin ordning, finns det anledning att vara vaksam. Billiga priser kan innebära extra avgifter eller att firman konkurrerar på ohederligt vis. Är du misstänksam kan du ta upp dina funderingar med företaget i fråga, samt titta på recensioner och omdömen för att se vad andra säger om dem.

Tillbaka till toppen