Flyttstädning via offerttjänst – Så fungerar det

Att använda en offerttjänst bör vara det enklaste och snabbaste sättet att jämföra priser och villkor från flera olika städföretag. Så här fungerar det i tre steg.

1.      Ange städbehovet

Gå till en offerttjänst och fyll i deras formulär online för en gratis jämförelse av offerter på flyttstädning.

Bilden ovan är från offerttjänsten Flyttstädningstockholm.online och visar exempel på information som behöver anges när en jämförelse önskas göras. I detta fall anges:

  • Datum
  • Om flytthjälp önskas som tillval
  • Typ av bostad, villa, lägenhet, radhus, fritidshus
  • Boyta  (Kom ihåg att lägga till yta om exempelvis utomhusförråd önskas flyttstädas)
  • Adress

Det kan skilja lite vilken information som behöver anges, hos olika offerttjänster, men i regel är det enkel information vilket innebär att ansökan kan skickas in efter en minut.

2.      Jämför offerter

De städföretag som samarbetar med offerttjänsten får direkt tillgång till offertförfrågan. De förväntas svara på den inom de regler som offerttjänsten har. Ofta ges svar redan inom 24 timmar.

Enkel jämförelse

Utöver att jämföra priset innebär dessa tjänster att även kvalité och kundnöjdhet kan jämföras. När tjänsten används visas nämligen även tidigare kunders omdömen och referenser. För många är det viktigaste att städföretaget har goda omdömen och inte lägst pris.

Vid frågor

Har du, eller städföretaget, frågor om uppdraget kan kommunikation ske med chatfunktion direkt via offerttjänsten sida. Det kan exempelvis vara att ytterligare tjänster önskas eller att frågor finns kring vilka städmaterial som behöver finnas hemma.

3.      Välj städfirma för flyttstädning

Sista steget är att bestämma sig för vilket städföretag som ska få uppdraget och godkänna deras offert. En skriftlig överenskommelse finns mellan parterna och städningen utförs på avtalat datum.

När uppdraget är slutfört finns även möjlighet att lämna omdöme direkt till offertföretaget. Därmed kan kommande kunder få information om vad du tycker varit bra eller dåligt med just detta städföretag.

Flytthjälp med städning

Varför välja offerttjänst?

Det finns primärt tre fördelar med att använda en offerttjänst istället för att själv kontakta 4 -5 städföretag i Stockholm och jämföra deras priser och avtal.

Spara tid

Det tar mindre än en minut att fylla i formuläret på hemsidan. Därefter låter offertföretaget städfirmorna svara med offerter utifrån den informationen. Detta kan ställas mot att själv leta upp kontaktuppgifter, skriva mail och vänta in svar.

Spara pengar

Flyttstädningstockholm.online anger att deras kunder kan ”spara upp till 30 % genom att jämföra offerter”. Någon exakt statistik presenteras visserligen inte men det är alltid lönsamt att jämföra. Som ett exempel kan nämnas den prisjämförelse som GP genomförde på storstädning, för något år sedan. Priset för en villa varierade mellan 1600 och 5700 för storstädningen! Därmed bör skillnaden på flyttstädning ligga på liknande nivå.

Gratis

Det är helt gratis att använda en offerttjänst. Detta oavsett om det är flyttstädning, hemstädning eller annan städtjänst som önskas jämföras. Dessa tjänster finns även över hela Sverige även om antalet tjänster som jämförs kan variera.

Vad kan du spara – Testa

Nästa gång en storstädning eller flyttstädning önskas bokas, gör en jämförelse. Kontakta ”första bästa” städföretag och få en offert. Använd sedan en offerttjänst för att se hur stor skillnaden är…

Tillbaka till toppen