Så gör du flyttstädningen roligare…

Går det att göra flyttstädning rolig? Nej, kanske inte. Men iallafall lite roligare genom att vara kreativ… Vi ger några tips på vägen.

1. Musik och ljudböcker

Ett av de enklaste sätten att göra städningen roligare är att lyssna på musik, podcasts eller ljudböcker. Skapa en spellista med dina favoritlåtar som ger energi och motivation. Ett spännande ljudboksavsnitt kan också få tiden att gå fortare medan du städar. Fokus kommer ligga på annat än själva städningen och det mesta går bara av farten.

2. Städa tillsammans

Bjud in vänner och städa tillsammans! Självklart får du vara beredd på att bjuda igen och städa hos dem nästa gång. Men allt blir betydligt roligare tillsammans. Kom ihåg att ta fika- och matpauser!

3. Belöningar

Sätt upp mål och belöna dig själv när du har uppnått dem. Det kan vara allt från en kopp kaffe efter att du har städat köket till en filmkväll när hela huset är rent. Belöningar fungerar som en motivation och något att se fram emot.

4. Rätt hjälpmedel

Det är självklart dumt att försöka rengöra en diskbänk med en tandborste…. Men i praktiken är det många som städar så. Att använda fel städprodukter är ett klassiskt misstag. Rätt produkt till rätt plats i hemmet och allt blir betydligt enklare. Kostnaden för att köpa in ett par billiga städprodukter är ändå betydligt lägre än att boka flyttstädning från en städfirma.

5. Börja i tid

Stress är nästan alltid negativt och skapar obehagliga känslor inför städningen. Kanske kan ett par rum städas i förväg och stängas igen helt. Detsamma gäller fönsterputsning som generellt kan ske flera veckor innan lägenheten ska lämnas. Planera och ta det lungt – det mår alla gott av.

6. Köp in tjänsten…

Ibland är det roligaste alternativet – att helt strunta i städningen. Ta in offerter på flyttstädning och fundera på om det är värt att köpa in tjänsten eller inte. Efter RUT brukar det bli några tusenlappar men självklart beror det på hur stort boende som behöver städas. Kom ihåg att alltid boka med städgaranti så att du med säkerhet vet att kommande hyresgäst blir nöjd med städningen.

 

admin

Tillbaka till toppen