Billig Flyttstädning

Flyttstädning StockholmDet finns flera punkter som skiljer städföretag i Stockholm åt gällande vad de erbjuder för avtal kring flyttstädning. Exempelvis om de har städgaranti och hur flexibla de är gällande städningen. Men det de allra flesta bryr sig mest om är priset. Hur får man då bäst pris på flyttstädning i Stockholm?

  1. Maila många

Att ringa runt tar tid. Det tar tid att få tag på nummer, att ringa upp och sedan lyssna på någon som verkligen tycker att de är bäst. Maila istället. Eller skicka via företagens offertsidor.

Skriv ett mail där du säger exakt hur stort huset är som behöver flyttstäd, när det ska genomföras och fråga även om de har städgaranti samt eventuella extra kostnader. Samma mail skickas sedan till minst tio företag.

 

  1. Vad kan du göra själv?

Att städa ur ett helt hus samma dag som man flyttar kanske inte många har tid med. Men att torka ur kyl och frys samt hyllor kan man göra i förväg. Dessutom putsa fönster och kanske göra rent en av de två toaletterna. Gå runt i hemmet och tänk efter vad du kan göra i förväg. Det kan sänka priset på flyttstädningen till nästan det halva.

  1. Glöm inte biarean

Hur många kvadrat är ditt hus på? Det vet de flesta. Men har du räknat med källaren då? Friggeboden och verktygsboden? Allt ska ju städas även om man inte är lika noga med bodar som inomhus. Var väldigt noga med att säga exakt hur mycket som behöver städas när du skickar in offertförfrågan. Risken är annars att företagen tar extra betalt när de ser att städningen är på större area än vad som uppgetts.

  1. Grundstäda

När en flyttstädning ska genomföras är det viktigt att det är helt tomt i hemmet. Lämna inte ens städmaterial kvar eftersom städföretaget har det med sig själva. Hittar de sopor eller annat som ska slängas kvar i lägenheten kan företaget höra av sig och fråga om de ska ta hand om detta eller om det ska ligga kvar. En del företag tar då en extra avgift om det önskas att skräpet ska slängas. Detta gäller då större saker och alltså inte sådant som ryms i en vanlig soppåse.

  1. Se till att jämföra lika

Ingår fönsterputsning? Kommer företaget att göra ren tvättmaskinen? Osv. Se över dina behov och skriv ner vad du vill ha hjälp med. Orsaken är att de som erbjuder väldigt billig flyttstädning i Stockholm oftast inte har med vissa tjänster. De utgår från att kunden själv ska putsa fönster eller göra ren vissa vitvaror.

Lycka till !

Tillbaka till toppen