Möblera kontoret för enklare och bättre städning

 

Genom att tänka igenom valet av möbler till kontoret noggrant kan du spara stora pengar på städning och service. Att falla för att köpa billigare inredning kan snart visa sig bli en dyr affär.

Att inreda ett kontor innebär många beslut och frågor att ta ställning till, det är ett kul uppdrag men också svårt. Färg, form och ergonomi är alla viktiga delar i besluten om val av möbler som ska fattas. Glöm inte att tänka på att det ska gå lätt att hålla rent och fräscht för bästa ekonomi och trevnad. Det städbolag som anlitas ska ha möjlighet att göra ett bra jobb på ett enkelt sätt.

Flyttbara möbler för enklare golvrengöring

Basen i städningen är golv, det ska dammsugas och skuras med jämna mellanrum. Att då inte kunna flytta på möbler på ett enkelt sätt försvårar städningen avsevärt. Det kan leda till ansamlingar av damm, mögel och annat som bidrar till en dålig inomhus miljö.

Går det lätt att stapla stolar och skjuta borden åt sidan gör det också att den mest grundläggande städningen blir ordentligt gjord. Tunga möbler som soffor och stora blomkrukor kan stå på låsbara hjul för lättare städning bakom och under dem.

Köket en viktig samlingspunkt på alla kontor

I köket träffas olika avdelningar och lär känna varandra, där kan anställda skratta ihop och lära känna varandra på ett djupare plan. Det ska vara lätt att hålla rent och kännas fräscht för att alla ska vilja samlas där. Satsa på slitstarka ytor som är lätta att hålla rena, minst två diskmaskiner gör det lättare att alltid ställa undan efter sig. Tallrikar och bestick bör vara av restaurangkvalité, de tål tuffare behandling än de som är för hushållsbruk.

Toaletter, en viktig del som lätt glöms bort på kontor

Ett av de bästa sätten att imponera på gäster och nyanställda är rena och fräscha toaletter. Det signalerar att ni tänker på alla detaljer. Vägghängda toaletter och handfat, fasta toaborstar och rejält tilltagna sophinkar med lock får toaletterna att bli lättare att städa och kännas fräschare.

admin

Tillbaka till toppen