Så kan man förbereda för städfirman

Dom flesta lejer bort städningen till städföretag för att slippa göra jobbet själv men för att få ett så bra resultat som möjligt av just städningen finns faktiskt några förberedelser man kan göra. Det räcker att lägga en kort stund kvällen innan firman kommer för att plocka undan småsaker och dylikt, främst för att underlätta för personen som ska komma och städa.

Plocka undan småsaker

Småsaker så som pennor, tidningar, mobilladdare och annat är sådant som man kanske inte tänker på i vardagen men som ligger framme i dom flesta hem. En del städfirmor är noggranna med att lyfta undan sådant och torka av ytorna under men andra torkar bara runt om.

Genom att själv plocka undan småsaker som ligger och dräller här och där man kan både försäkra sig om att ytan blir städad och att firman sparar in dyrbara minuter och kan genomföra städningen på ett smidigare sätt.

Leksaker och barnrum

För den med små barn är det särskilt viktigt att förbereda för städfirman eftersom det annars går åt mycket onödig tid till att plocka ihop leksaker och annat. Om man vill eller behöver göra det snabbt är ett bra tips att bara samla ihop leksakerna i backar eller korgar – som förslagsvis får plats att ställas in i en garderob eller liknande. På så vis kan städaren komma åt att dammsuga och våttorka golv utan att en massa saker är i vägen.

Häng ut stora mattor

Vid en vanlig städning är det få städfirmor som lyfter upp alla mattor och städar under dom. Ett bra tips för att maximera städningen är därför att själv lyfta bort mattorna – och om möjligt hänga dom ute på vädring till dess att städfirman har gjort sitt. På så vis får men rena och fräscha golv, även där mattorna ska ligga, och man kan dessutom lägga på vädrade och fräscha mattor på det nystädade golvet!

Om städutrustning behövs

En del städfirmor tar själva med all den städutrustning som behövs – alltifrån dammsugare och skurmopp till rengöringsmedel. Har man däremot valt en städfirma som kommer att använda det som finns i hushållet är det såklart viktigt att se över att allt finns hemma.

Sätt i en ny dammsugarpåse, inventera städskåpet och olika städmedel och se till att det finns tvättade och fräscha dammtrasor.

admin

Tillbaka till toppen