Här får du offerterna till RUT, – och ROT

Tjänster som ger rätt till att utnyttja RUT, – eller ROT-avdragen är populära eftersom det reducerar arbetskostnaden avsevärt, till exempel i samband med att man anlitar hantverkare vid en renovering.

För den som behöver anlita någon men tycker att det känns svårt att välja finns flera tjänster att använda för att på ett snabbt och enkelt sätt få offerter från flera aktörer, till exempel vid val av snickare eller städfirma.

Snickare.se

Snickare.se erbjuder en kostnadsfri tjänst för att hitta rätt i snickardjungeln och den är dessutom väldigt enkel att använda.

Man fyller bara i sitt postnummer samt en huvud-, och underkategori för att klargöra vilken typ av tjänst och arbete man efterfrågar. Man fyller kortfattat i vad som ska göras och när man önskar få detta utfört.

När man skickar in sin offertförfrågan får man sedan vanligen svar från en eller flera snickare inom 24 timmar och utifrån offerterna blir det enklare att välja vem som ska anlitas. Det finns även liknande tjänster för andra hantverksgrupper.

Flyttstädoffert.se

Flyttstädoffert.se är en ”smal” offerttjänst som vänder sig till dig som vill boka flyttstädning. På hemsidan anges objektet som ska städas och när formuläret skickats in tar det maximalt 1 minut innan flera offerter skickas ut via SMS.

Önskas offerter på flyttstädning i Stockholm kan formulär skickas in Stockholmsflyttstädning.se

Offerta.se

Offerta utsågs tills Sveriges bästa jämförelsetjänst 2020 och man jämför företag och tjänster inom bland annat städning, bygg och renovering och flytt. I Offertas jämförelsetjänst fyller man, likt som hos dom andra, i vad man behöver hjälp med.

Utifrån det får man sedan en matchning med aktuella företag och firmor och man får själv möjlighet att jämföra offerter, referenser och annat innan man väljer vilken av dessa man vill ska genomföra arbetet.

RUT och ROT

RUT och ROT är förkortningar, där den förstnämnda idag när något missvisande. Förkortningen RUT står för ”Rengöring, Underhåll och Tvätt” men omfattas i dagsläget betydligt mer än dessa tjänster.

ROT står för ”Reparation, Ombyggnad och Tillbyggnad” och ger en mer korrekt bild av vilka typer av tjänster man kan använda avdraget till.

Kort och gott kan man säga att RUT, – och ROT gäller för tjänster som utförs i eller i nära anslutningen till den privata bostaden.

admin

Tillbaka till toppen