Trygghet väger tungt i val av flyttfirma

Ett billigt pris kan vara lockande men det är framförallt tryggheten i goda referenser, gott bemötande och bra omdömen som väger tungt. Ett exempel på detta visas via flyttföretaget Peter Åkare i Stockholm.

Det är vanligt att jämföra priser från flera olika flyttfirmor innan en firma bokas. Men med allt från ”svartjobb” till företag som inte har korrekta yrkesförartillstånd är det ännu viktigare att kontrollera vilken kvalité som kan förväntas.

Att kunderna blir allt mer noggranna, och kontrollerar företagens omdömen, är även tydligt. Det blir allt vanligare att företagen visar upp betyg från recensionssidor samt publicerar intyg och annat som skapar trovärdighet mot kunden. Flyttfirman Peter Åkare visar exempelvis upp att de är en bra flyttfirma i Stockholm via följande punkter.

Lång tid i branschen

Peter Åkare grundades 1984 – vilket även påpekas tidigt på hemsidan. Det kan tyckas vara en liten detalj men ett företag som funnits i nästan 30 år har självklart bättre trovärdighet än ett nystartat.

Kundomdömen

Bland det första som besökarna på hemsidan ser är fler kundomdömen. Dessa ger flyttfirman högsta möjliga betyg, dvs. 5/5. Självklart kan företaget ”hitta på” dessa recensioner men den som undersöker vidare ser att de har mycket goda betyg av tidigare kunder. På RECO hade företaget, när denna text publicerades 4,9 av 5 i betyg och på Google My Business 4,9 av 5.

En länk finns även på hemsidan där kunder kan lämna omdöme. Det gör det dessutom lättare att se företagets omdöme på Google och vad tidigare kunder ansett vara bra eller dåligt.

Företagskunder

Ännu ett sätt att bygga trovärdighet är att Peter Åkare visar upp stora och kända företagskunder de utfört arbeten åt. Det är exempelvis Circle K, TV4, Kinnevik och KTH. Även detta kan ses som en trygghet då större företag ofta är mycket noga gällande vilka de köper in tjänster från.

Mer än bara flytt…

Peter Åkare erbjuder även fler tjänster än enbart klassisk flytthjälp. Bland annat kan företaget anlitas för att:

  • Packa hela bohaget före flytten
  • Packa upp i nya boendet
  • Möbelmontering
  • Tippkörning och återvinning
  • Magasinering

För kunden är det självklart en fördel att kunna få hjälp med flera tjänster från ett och samma företag. Men det innebär även en större trygghet. Anlitas exempelvis ett företag för packning och flytt samt ett annat för möbelmontering kan det uppstå situationer där det blir svårt att avgöra vem som har ansvaret. Med ett enda företag skapas tryggheten i att det samma företag som har hela ansvaret – från start till mål.

 

admin

Tillbaka till toppen