3 tips för ett renare hem

Vardagskaos. Dom flesta vet vad det innebär – när tvättkorgen är full, diskbänken belamrad med disk och golvet fullt av både smuts och saker som egentligen har en egen plats. Att hålla rent och snyggt hemma kan kännas som ett evighetsjobb som aldrig tar slut men det finns några smarta tips som ger ett renare hem.

Håll undan det värsta varje dag

”Jag tar det imorgon”, en tanke som är lätt att tänka när det kommer till hushållssysslorna. Efter en lång dag på jobbet, när middagsstök och aktiviteter är avklarade är soffan lockande – men genom att faktiskt plocka undan det värsta varje dag kommer hemmet kännas mycket renare och trevligare.

Släng in en tvätt, se till att diskbänken är avplockad och dra ett snabbt varv med dammsugaren. Det kan räcka att lägga 10–15 effektiva minuter per dag för att slippa spendera halva helgen åt att ta reda på det som lämnats under veckan.

Anlita städhjälp – löpande eller då och då

Det finns mycket positivt att läsa om städhjälp i hemmet. I en artikel om hemstädning kan man till exempel läsa att hälsan kan förbättras genom just hemstädning. Kanske menar man att man får möjlighet att njuta av ett rent och fräscht hem, utan att behöva stressa för att hinna med vardagens alla måsten.

Oavsett om städhjälp kan påverka hälsa och välmående, direkt eller indirekt, så finns det många som vittnar om att det är både bekvämt, lyxigt och prisvärt att unna sig en hemstädning, antingen löpande eller bara då och då.

Rensa och organisera

Ett hem med mycket prylar kan upplevas som stökigt och mindre harmoniskt. Bland papper, böcker, tidningar och annat samlas dessutom väldigt mycket damm. Ett bra tips för ett renare hem är därför att rensa och organisera. Släng, skänk eller sälj sådant som bara ligger och se till att ha ordning på det som blir kvar. Köp backar, lådor och korgar så blir det både enklare och roligare att hålla hemmet både rent och organiserat!

admin

Tillbaka till toppen