Vad kostar en flyttfirma?

Vad kostar det att anlita en flyttfirma för flytthjälp? Är det värt det eller bör flytten ske på egen hand med vänner och bekanta? Med utgångspunkt från en flyttfirma Malmö visas ett par exempel nedan på vad prisnivåerna ungefär hamnar på.

Det är flera olika faktorer som avgör vad en flytt kostar att genomföra och det är därför som de flesta flyttfirmor vill se bohaget och förutsättningarna innan de kan ge ett fast pris via offert. Exempel:

  • Hur lång sträcka ska bohaget flyttas?
  • Är någon av bostaden flera trappor upp? Finns det hiss?
  • Ingår ”tunga lyft” så som piano, kassaskåp eller liknande?
  • Ska flytten ske på en helg då OB-tillägg tillkommer?

Exempel från en flyttfirma i Malmö

Eftersom det är så många faktorer som avgör priset är det ovanligt att en flyttfirma anger priser direkt på sin hemsida. En flyttfirma i Malmö ger däremot vissa riktpriser.

2 Man och en lastbil

Ska flytten ske från en liten eller mellanstor lägenhet kan det räcka med två ”flyttgubbar” med tillhörande lastbil. Hur lång tid själva flytten sedan tar beror både på hur väl allt är packat och mängd kartonger/möbler. Priset som anges är 495 kr per timme.

3 Man och en lastbil

Är det tunga möbler, svårare flytt eller en ovanligt stor mängd flyttkartonger bör istället 3 flyttgubbar med tillhörande lastbil väljas. Det är däremot inget som kunden själv måste avgöra då det är flyttfirman som avgör antal flyttgubbar och därmed räknar ut offert utifrån detta. Priset för denna kombination anges vara 695 kr per timme.

4 Man och två lastbilar

Ska en flytt ske från en villa – eller annan stor flytt – är det mest kostnadseffektivt att fyra flyttgubbar kommer i två tillhörande lastbilar. De kan därmed jobba i två team och inte vara beroende av varandras arbete. I detta fall kan även flytten anpassas mer utifrån kundens specifika behov. Priset anges till 995 kr per timme.

Hur många timmar?

De priser som anges ovan är per timme. Nästa fråga blir därmed – hur lång tid tar flytten? Även detta beror självklart på flera olika faktorer, framförallt mängd och tillgänglighet. Ungefärlig tid är:

1 rum och kök – 3 till 5 timmar, 2 man och en lastbil

2 rum och kök – 4 – 7 timmar, 2 man och en lastbil

3 rum och kök – 5 – 10 timmar, eventuellt 3 man och en lastbil

Tiderna är förutsatt att flytt sker inom närområdet och att inte bohaget behöver bäras upp för flera trappor. Tidsangivelserna är tagna från en flyttfirma i Stockholm.

Förutsätter RUT-avdrag

Priserna som nämns ovan gäller förutsatt att kunden har möjlighet att använda RUT-avdraget. Detta kontrolleras enkelt via Skatteverkets sida och bör ske innan bokning sker av flyttfirma. Kom ihåg att alla vuxna som är skrivna på en adress kan använda RUT-avdraget för arbete på den adressen. Det är även möjligt att som barn använda sitt avdrag på sin förälders bostad. Läs mer på Skatteverkets hemsida gällande RUT-avdrag.

admin

Tillbaka till toppen