Checklista när flyttfirma ska anlitas

Genom att överlåta en flytt till en flyttfirma sparas både tid och kraft till annat. Det finns dock en hel del saker du bör komma ihåg att göra och att ha i åtanke inför och i samband med en flytt – till exempel att göra en flyttanmälan och adressändring samt fundera över hur flyttstädningen ska genomföras. Nedan följer några bra tips att ha med på checklistan inför en flytt.

Flyttanmälan och adressändring

En viktig sak att göra i samband med en flytt är en flyttanmälan. Den görs till Skatteverket, som ser till att din nya adress blir din folkbokföringsadress. Detta kan göras ett tag i förväg, så länge du vet från och med vilket datum den nya adressen börjar gälla.

För att få eftersändning på posten kan det också vara värt att göra en adressändring, så att all din post hamnar i rätt brevlåda, även om den skickas till den gamla adressen först.

Ömtåliga saker?

Har du ömtåliga saker, saker som är värda ett högt pris eller saker som betyder särskilt mycket för dig? Då finns anledning att ta extra bra hand om dem under flytten. Nedan följer tre tips från en flyttfirma i Stockholm, som berör just ömtåliga föremål:

  • Använd extra mycket emballage/stoppning
  • Använd speciell isolering för föremål som är klimatkänsliga
  • Låt ett proffs packa och flytta föremålen – så att försäkringen gäller

Fundera över flyttstädningen

I dom flesta fall behöver den som flyttar genomföra en regelrätt flyttstädning, om inte annat överenskommits med den nya ägaren. En flyttstädning (få offerter från flera städbolag här) är som en storstädning deluxe, där minsta dammkorn kan göra att du behöver komma tillbaka och städa om den nya ägaren inte är nöjd. Du kan genomföra städningen själv men det går också att köpa tjänster inom flyttstädning, så fundera över vad som blir bäst för dig.

Kontrollera och jämför flyttfirmor

Har du hittat ett par flyttfirmor som känns intressanta är det klokt att göra några enkla kontroller, för att säkerställa att firmorna är seriösa. Börja med att be om offerter, så att du på ett enkelt sätt kan jämföra priserna mellan dom olika aktörerna.

Kontrollera även så att dom flyttfirmor du jämför har F-skattsedel och sist men inte minst – kolla efter eller be om referenser. Har tidigare kunder varit nöjda tyder det på att firmorna lever upp till vad som lovats. Se upp för firmor med dåliga referenser, låga ”lockpriser” samt firmor som saknar F-skatt!

admin

Tillbaka till toppen