5 tips till lägre kostnad vid flyttstäd

Allt för många kontaktar ”första bästa” städföretag och beställer flyttstädning i Stockholm – utan att veta hur mycket de hade kunnat spara…

Våra fem bästa tips för en bättre prisbild är:

Ta in offerter och jämför

Att begära in offerter från flera olika företag tar lika lång tid som att beställa från ett enda. Detta om offertförfrågan sker via offerttjänster.

Beskriv städbehovet och när du behöver hjälp – Få upp till fem offerter – Boka den som ger bäst pris. Läs mer om hur tjänsten fungerar eller beställ offerter här.

Vad kan du göra själv?

Om en flyttfirma ska anlitas kan du se till att allt är packat i förväg. Bor du i hyreshus kan kartonger och möbler även bäras ner till entrén vilket därmed underlättar för flyttgubbarna samt minskar den tid de behöver lägga ner.

Om en städfirma ska anlitas för städning – fundera på vilka rum som ni själva kan städa. Många tar nämligen betalt per rum eller per kvadratmeter. Genom att städa sovrummet själv kommer kostnaden därmed minskas – utan någon större insats.

Gigekonomi för enklare arbeten

Det finns flera appar som förmedlar så kallade gig-arbeten. Detta främst i Stockholm och Göteborg. Personer som söker extrajobb registrerar sig på dessa plattformar och de som behöver hjälp kan anlita dem per timme.

Visserligen tar plattformarna en viss procent som mellanhand men det är ofta billigare än om en flyttfirma eller ett städföretag ska anlitas. Däremot bör ALDRIG en privatperson anlitas vid transport av gods eftersom det enligt lag krävs ett speciellt tillstånd för detta.

Planera!

Planering är A och O för att hålla nere kostnaden. Det är ofta de sporadiska besluten som blir allra dyrast. Planera när och hur flytt och städning ska ske. Vilka hjälper till? Vem lagar mat till alla? Vilka transportfordon ska användas?

Läs även (externa länkar):

Flyttips, 10 tips för en smidig flytt samt liknande artiklar – Yepstr samlingssida om flytthjälp

”Flytt- och städtjänster” samt artiklar om vad du bör tänka på när en flyttfirma ska anlitas samt vad du gör om du inte är nöjd – Hallå Konsuments samlingssida om Flytt och Städtjänster.

”Tips inför flytten” – En uppskattad och ofta hänvisad artikel av HSB om vad du bör tänka på vid flytt.

 

admin

Tillbaka till toppen