Så blir städningen roligare

Att anlita städhjälp är klart enkelt och smidigt för den som tycker att städning är tråkigt. Men samtidigt kostar det lite mer än om man genomförde städningen på egen hand. Så om man kunde göra städningen roligare skulle fler vilja städa själv. Några tips på vägen är:

• Vädring
Vädring gör att luften blir renare och fräschare. Även om det inte blir snyggare i ett nafs så upplever man hemmet renare. Det är trots allt upplevelsen som styr hur man ser på hemmet…

• Satsa på kvalité
Det är klart att det inte är roligt att städa när det är svårt. Men genom att göra det lättare kommer man även att tycka att det är roligare. Satsa därför på kvalitétsprodukter. Att spruta på ett medel på kaklet och torka bort smutsen några sekunder senare är inte speciellt betungande. Men med fel medel tar det fem-tio gånger längre. Det är klart att man därför drar sig för att göra rent.

Vet du inte vilket medel eller vilken produkt som ska används så fråga hos större kontorsleverantörer. De har ett mycket stort utbud som främst vänder sig till företagare som har höga krav på kvalité. Det är ofta här man hittar produkterna som inte hittas i vanliga matvarubutiker.

• Organisera
Att organisera är A och O. Skaffa lådor, hinkar, krokar och hyllor. Allt för att sakerna verkligen ska ha en tydlig plats. En stor miss som många gör när de städar är att de bara lägger de utspridda sakerna i olika högar. En hög för böcker, en för tidningar och en för kläder som man annars inte vet var man ska lägga.
Men det tar inte många minuter innan det blir stökigt igen eftersom det inte finns någon tydlig förvaringsmöjlighet för sakerna.

• Håll efter
Genom att plocka undan lite då och då kommer du lättare kunna genomföra städningen. Det är när ett kaos uppstår som det är som tyngst att komma igång med städningen.
Källa:
 Hemnet

admin

Tillbaka till toppen